cursus

Zwangerschapscursus

 

We raden je aan om zeker tijdens een eerste zwangerschap, ter voorbereiding op de bevalling, een cursus te volgen. Er zijn veel verschillende soorten. Het is belangrijk iets te kiezen dat bij je past. Aanmelden bij voorkeur voor 20 weken zwangerschap. Sommige (aanvullende) verzekeringen vergoeden een deel van de kosten.

Zwanger Totaal

ZwangerTotaal (Bladel) is een uniek groepsprogramma voor zwangeren én pas bevallen vrouwen. ZwangerTotaal wordt gegeven door oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van bekkenklachten. Actief bewegen én weten hoe je je lichaam moet belasten staat centraal in de groepsprogramma's. Er is ook een verkorte cursus van 4 lessen mogelijk.

Zwangerfit en Mamafit

De cursus Zwangerfit is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de vrouwen die pas bevallen zijn. Onder begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut worden er actieve lessen gegeven die bestaan uit een lichte fitnesstraining en oefeningen gericht op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Daarnaast komen in de theorielessen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. De kosten variëren afhankelijk van je deelname.

Vanaf vier weken na de geboorte van de baby kan weer deelgenomen worden tot 9 maanden na de bevalling. De training wordt gecombineerd met de zwangerfit-groep en wordt zo veel mogelijk op ieder individu aangepast. Er is naast het opbouwen van de basisconditie veel aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Het is een hele fijne manier om daarna je eigen sportactiviteiten met vertrouwen weer op te pakken.

MOM-FIT (Hapert en Eersel) biedt verschillende workout’s, know-how lessen & massages voor vrouwen vanaf 12 weken zwangerschap tot aan 9 maanden na de bevalling. Tevens bieden zij de mogelijkheid van een prive-cursus bij je thuis.

 

Yoga

Yoga voor zwangeren richt zich op het voorbereiden van de vrouw en de partner (partnerles) op de bevalling. De lessen bestaan uit lichaamshoudingen (hatha yoga), ademhalings- en ontspanningsoefeningen en contact maken met je kindje o.a. door middel van massage. De ademhaling staat centraal.Aan te raden is om te beginnen vanaf 20 weken. Tevens is het mogelijk individueel of samen les te volgen.

www.yogaencoachingdekempen.nl

www.boukesport.nl/trainingsaanbod/zwangerschapsyoga

www.yogapraktijkdevlinder.nl

www.vitalerzijn.nl

ZWEMMEN

Zwemmen is een van de weinige sporten die de hele zwangerschap beoefend kan worden. Onder deskundige begeleiding worden oefeningen gedaan. Het kan een welkome aanvulling zijn op bijvoorbeeld zwangerschapsgym of-yoga.
www.hydrasportbeheer.nl

PILATES

Naast fysieke training en een stukje theorie is ontspanning ook onderdeel van deze lessen. Voorafgaand vindt eerst een persoonlijk intakegesprek plaats. Pilates wordt gegeven in Eersel.

www.pilatespremiumplace.nl

 

Individuele zwangerschapsbegeleiding

Dit is mogelijk op indicatie. Voor meer informatie hierover kan je bij ons terecht.